Aanmelddagen

Zit uw kind in groep 8 van de basisschool? Dan maakt uw kind samen met u een keuze voor een school op het voortgezet onderwijs. Weet u al welke school het wordt?Mocht de keuze gevallen zijn op een van de LVO Weert scholen, dan kan uw zoon/dochter zich samen met u aanmelden op maandag 9 en dinsdag 10 maart 2020 tussen 19:00 en 21:00 uur.

De scholen van LVO Weert bieden een breed onderwijsaanbod met veel onderwijskundige extra’s. Zo is er altijd wel een school die past bij de talenten van uw kind.


Onderwijsaanbod


BRAVO! College

Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo, de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum en de eerste drie leerjaren van de havo. Tevens kunnen basis-, kader- en mavo-leerlingen zich voor het schooljaar 2020-2021 aanmelden voor de technische opleiding BIVAK op het BRAVO! College.

Het Kwadrant

Leerlingen die in het schooljaar 2020-2021 starten met vmbo-basis, vmbo-kader, het Praktijkonderwijs of de vakmanschapsroute/zesjarige techniekopleiding kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant.

Het Kwadrant biedt voor de BK-leerlingen ook KOERS aan. Aanmelden voor KOERS-Het Kwadrant kan tijdens de reguliere aanmeldavonden op Het Kwadrant zelf. Tevens biedt Het Kwadrant de sportstroom aan. Aanmelden hiervoor kan eveneens tijdens de reguliere aanmeldavonden.

Voor zowel KOERS-Het Kwadrant als voor de sportstroom dient in acht te worden genomen dat beiden enkel bij voldoende aanmeldingen worden aangeboden. Bij teveel aanmeldingen vindt er een selectie plaats.


Philips van Horne

Aanmelden op de Philips van Horne kan voor mavo (incl. mavo technologieroute), tweejarige brugklas mavo-havo, havo (incl. havo-tto) en de initiatiefklassen. Hierbij dient in acht te worden genomen dat het Tweetalig Onderwijs (TTO) en de Technologieroute enkel bij voldoende aanmeldingen worden aangeboden. 

Het College Weert en KOERS
Aanmelden voor atheneum (incl. atheneum-tto) en gymnasium (incl. gymnasium-tto) op Het College Weert. Ook de aanmelding voor KOERS vindt plaats op Het College. Zoals eerder gecommuniceerd zal er met ingang van schooljaar 2020-2021 een beperkte instroom zijn. Meer informatie over deze beperkte instroom kunt u vinden op de website van Koers: www.koersweert.nl.


Tijdens de aanmeldavonden kunt u uw kind tevens aanmelden voor schoolspecifieke extra’s zoals Sportline of het Tweetalig Onderwijs.


Aanmelden

De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn. Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs van de leerling ter verificatie.
  • Adviesformulier VO van de basisschool.
  • Bij voorkeur het al ingevulde aanmeldformulier.


De aanmeldformulieren zijn hier te downloaden:

Downloaden en thuis invullen zorgt voor een snellere doorstroom tijdens het aanmelden. Indien u niet in de gelegenheid bent om het aanmeldformulier thuis uit te printen, dan kunt u het formulier op de aanmeldavond ter plekke invullen.


Locaties

  • Het Kwadrant - Thornstraat 7, Weert
  • Philips van Horne - Herenstraat 298, Weert
  • Het College Weert en KOERS - Parklaan 1a, Weert
  • BRAVO! College Cranendonck – Jan van Schoonvorststraat 1, Budel


Kennismakingavonden

De kennismakingsavonden voor de nieuwe leerlingen zijn op maandag 8 juni op Het Kwadrant en het BRAVO! College en op maandag 8 en dinsdag 9 juni 2020 op Het College/KOERS en de Philips van Horne.