Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Op de scholen van LVO Weert ben jij van harte welkom!

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.

Online voorlichting scholen Weert

Tijdens een uitzending van ca. 1 uur vertellen we zowel leerlingen als ouders alles over ons onderwijs. We geven een kijkje in de scholen en beantwoorden de meest gestelde vragen. Tevens kunnen leerlingen en ouders gedurende de uitzending via de chat hun persoonlijke vragen insturen. Deze worden op dat moment door een team van docenten beantwoord.

De uitzendingen starten om 19:00 uur op de volgende data:

 
Wilt u de uitzendingen bekijken? Meld u dan aan via de website van de scholen (via de button groep 7/8). Dit is niet verplicht, maar wij kunnen u dan rechtstreeks informeren over de uitzendingen en tevens een digitale folder van de betreffende school toesturen. U heeft bovendien de mogelijkheid om bij de aanmelding aan te geven waar u nog vragen over heeft. Wij bundelen deze vragen en u ontvangt dan na de uitzending een reactie van ons.


Online voorlichting BRAVO! College

Het BRAVO! College gaat aan de slag met een belevingsroute. Leerlingen en ouders uit de regio Cranendonck ontvangen hierover meer informatie. Tevens is een team van docenten op woensdag 19 januari aanwezig voor het beantwoorden van vragen via de chat. De chat start om 19:00 uur:

  

Overige voorlichtingsactiviteiten

Uiteraard hopen wij net als u dat de coronamaatregelen het toe laten om alle overige voorlichtingsactiviteiten door te laten gaan. We gaan alles in het werk stellen om in ieder geval de leerlingen van groep 8 op onze scholen te ontvangen. Wij houden de maatregelen goed in de gaten en informeren u hier tijdig over. Dat gaan we onder andere doen met onze nieuwe apps!

De afgelopen maanden is er veel flexibiliteit van u en ons gevraagd. We hebben met regelmaat onze activiteiten moeten afzeggen of uitstellen. Om u sneller op de hoogte te brengen van wijzigingen op onze scholen en/of voorlichtingsactiviteiten zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een eigen app! Zo bent u steeds op de hoogte van het laatste nieuws.


Een eigen app!

De apps van onze scholen gaan de komende dagen ‘live’. Benieuwd? Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek de school van jouw keuze. De apps van Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne zijn inmiddels 'live'.