Voorlichtingactiviteiten 2020-2021

Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 en de geldende RIVM-richtlijnen bekijken wij op dit moment hoe wij onze voorlichtingsactiviteiten dit schooljaar veilig kunnen laten verlopen.

 
Open Huis

In onze communicatie over de voorlichtingsactiviteiten hebben we aangegeven dat we in week 45 (maandag 2 t/m donderdag 5 november 2020) een Open Huis organiseren op alle scholen van LVO Weert. Om de veiligheid van leerlingen, ouders en personeel in acht te nemen hebben wij echter besloten het Open Huis in november geen doorgang te laten vinden.


Meet & Greet: online kennismaking

De coronamaatregelen maken het dit schooljaar onmogelijk om iedereen op onze scholen rond te laten kijken. Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we onlangs een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzendingen:


Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.


Meeloopmiddag

Zoals op onze websites is te lezen, staan er op woensdag 24 februari en woensdag 3 maart meeloopmiddagen gepland voor de leerlingen van groep 8. Na de online voorlichting in januari stonden we te springen om onze toekomstige leerlingen eindelijk op school te verwelkomen en rond te leiden. Vanwege de huidige coronamaatregelen achten wij het echter niet verantwoord om deze meeloopmiddagen door te laten gaan. We hebben daarom besloten de meeloopmiddagen geen doorgang te laten vinden.


Aanmelddagen

In de komende weken zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom!

Vanwege de huidige coronamaatregelen verloopt de aanmelding anders dan jullie van ons gewend zijn. Aanmelden op één van onze scholen kan digitaal van maandag 1 maart (09:00 uur) t/m dinsdag 9 maart 2021 en op maandag 15 en dinsdag 16 maart. Op de websites van onze scholen staat op de homepage een button ‘Aanmelden’. Door hier op te klikken, kom je op de aanmeldpagina van de betreffende school. 

Alléén de leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK) op Het Kwadrant worden samen met hun ouders persoonlijk uitgenodigd. Hebben jullie hier vragen over? Neem dan contact op met Het kwadrant via telefoonnummer 0495-513666.