Voorlichtingactiviteiten 2021-2022

Het is op dit moment nog niet te overzien wat de situatie rondom COVID-19 in het schooljaar 2021-2022 is en welke RIVM-richtlijnen er dan nog gelden. We gaan er vooralsnog vanuit dat we onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers gewoon op school kunnen laten komen en hebben dan ook data ingepland voor ons Open Huis, onze voorlichtingsavond met proeflessen en de meeloopmiddag. Bekijk onze voorlichtingsposter hier. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.


Extra meeloopmiddagen

De afgelopen weken konden de leerlingen van groep 8 zich aanmelden voor extra meeloopmiddagen op woensdag 24 en donderdag 25 november 2021 en op het BRAVO! College op donderdag 2 december. Eindelijk konden we de deuren openen voor deze leerlingen!

Omdat de besmettingen in het basisonderwijs de afgelopen dagen echter zo snel zijn opgelopen hebben we, na overleg met de besturen van het basisonderwijs, besloten de meeloopmiddagen alsnog te annuleren. We vinden het niet verantwoord om zoveel leerlingen van verschillende scholen op dit moment bij elkaar te brengen.

We vinden het heel spijtig voor alle groep 8-leerlingen en hopen dat we ze binnenkort alsnog de kans kunnen bieden om een kijkje te komen nemen.


Open Huis

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.

Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we in januari digitale voorlichtingen gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee de gebouwen in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? De uitzendingen zijn hier terug te zien:Scholenbezoek: leerlingen groep 8 welkom!

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen we de leerlingen van groep 8 eindelijk op onze scholen verwelkomen! We vinden het ontzettend fijn dat we jullie eindelijk onze scholen van binnen kunnen laten zien. De LVO-scholen in Weert en Cranendonck organiseren allen een eigen activiteit in de week van 14 t/m 17 februari 2022.

Omdat het helaas nog steeds niet is toegestaan om ook ouders/verzorgers te ontvangen, organiseren we op dezelfde dagen ook Teams-bijeenkomsten waarin ouders/verzorgers hun vragen kunnen stellen.

Bijgevoegd de brief die maandag 31 januari naar alle basisscholen is verstuurd. Meer informatie over de activiteiten en de wijze van aanmelding is te vinden op de websites van de scholen en de apps. Meeloopmiddag

Op woensdag 23 februari staat nog een meeloopmiddag gepland voor de leerlingen van groep 8. Op de Philips van Horne wordt deze middag ingevuld met een rondleiding. Het College organiseert in plaats van een meeloopmiddag een extra kennismakingsmoment op maandag 21 februari a.s. Wil je weten wat er nog gepland staat op de diverse scholen? Kijken dan op de websites van de scholen onder het kopje 'groep 7/8' en download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek naar de school van jouw keuze. 


Aanmelddagen

In de komende maanden zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom! Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt medio februari.