Voorlichtingactiviteiten 2021-2022

Het is op dit moment nog niet te overzien wat de situatie rondom COVID-19 in het schooljaar 2021-2022 is en welke RIVM-richtlijnen er dan nog gelden. We gaan er vooralsnog vanuit dat we onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers gewoon op school kunnen laten komen en hebben dan ook data ingepland voor ons Open Huis, onze voorlichtingsavond met proeflessen en de meeloopmiddag. Bekijk onze voorlichtingsposter hier. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.


Extra meeloopmiddagen

De afgelopen weken konden de leerlingen van groep 8 zich aanmelden voor extra meeloopmiddagen op woensdag 24 en donderdag 25 november 2021 en op het BRAVO! College op donderdag 2 december. Eindelijk konden we de deuren openen voor deze leerlingen!

Omdat de besmettingen in het basisonderwijs de afgelopen dagen echter zo snel zijn opgelopen hebben we, na overleg met de besturen van het basisonderwijs, besloten de meeloopmiddagen alsnog te annuleren. We vinden het niet verantwoord om zoveel leerlingen van verschillende scholen op dit moment bij elkaar te brengen.

We vinden het heel spijtig voor alle groep 8-leerlingen en hopen dat we ze binnenkort alsnog de kans kunnen bieden om een kijkje te komen nemen.


Open Huis

In week 2 (maandag 17 t/m donderdag 20 januari 2022) organiseren we een Open Huis op alle scholen van LVO Weert. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden kunnen ‘sfeer proeven’ op de scholen en actief deelnemen aan de activiteiten. Er zal veel aandacht zijn voor de onderwijsvormen en de specifieke speerpunten van de scholen.

Ben je nu al benieuwd naar onze scholen? Het afgelopen jaar heeft elke school een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus nu al bij ons binnenkijkenl! Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee de gebouwen in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzendingen:


Voorlichtingsavond en proeflessen

Van 14 t/m 17 februari 2022 staan op alle scholen van LVO Weert de voorlichtingsavonden met proeflessen gepland. Tijdens deze avonden wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen deelnemen aan diverse proeflessen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.  Benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.


Meeloopmiddag

Op woensdag 23 februari 2022 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.


Aanmelddagen

In de komende maanden zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom! Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t.