Voorlichtingsactiviteiten 2022-2023

Het is op dit moment nog niet te overzien wat de situatie rondom COVID-19 in het schooljaar 2022-2023 is en welke RIVM-richtlijnen er dan nog gelden. We gaan er vooralsnog vanuit dat we onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers gewoon op school kunnen laten komen en hebben dan ook data ingepland voor ons Open Huis, onze voorlichtingsavond met proeflessen voor groep 8 en de meeloopmiddag. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.


Open Huis

Van maandag 17 t/m donderdag 20 oktober van 17:00 tot 21:00 uur konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden een kijkje nemen op onze scholen. Wij lieten ze zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Ze leerden het gebouw al een beetje kennen en maakten kennis met de leraren waarvan ze volgend jaar les krijgen. Tevens was er veel aandacht voor de specifieke speerpunten van de scholen, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers. Heb je ons Open Huis gemist en ben je toch benieuwd naar onze scholen? Kom dan naar de voorlichtingsavonden van maandag 16 t/m donderdag 19 januari 2023.


Basisschoolbezoeken BRAVO! College

Naast de gezamenlijke voorlichtingsactiviteiten faciliteert het BRAVO! College in november 2022 de jaarlijkse basisschoolbezoeken. Met je vertrouwde klas kun je kennismaken met het middelbare onderwijs op het BRAVO! College. Zodra de data bekend zijn, delen wij dit met jouw basisschool.


Voorlichtingsavonden en proeflessen

Van maandag 16 januari t/m donderdag 19 januari 2023 organiseren onze scholen een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Alle leerlingen van groep 8 hebben via hun basisschool een uitnodigingsbrief ontvangen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht en kan vanaf maandag 5 december. 

NB Mocht u zich op meerdere scholen aan willen melden voor de voorlichtingsavond, dat kan!


Online voorlichting

Vanwege de coronamaatregelen hebben we het afgelopen schooljaar een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee de gebouwen in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzendingen zijn hier terug te zien: 


Meeloopmiddagen

Op woensdag 8 en woensdag 15 februari 2023 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie vind je hier.


Scholenbezoek leerlingen groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we in juni onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier hoe je je aan kunt melden


Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. 


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 5 juni of dinsdag 6 juni 2023 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.


Open Dag app

Ook volgend schooljaar organiseren wij diverse voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8. Wil jij tijdig op de hoogte zijn van alle activiteiten? Maak dan gebruik van onze app! Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek de school van jouw keuze.

bravo_app.png

Voorbeeld Open Dag app BRAVO! College