Musicline/VoCo


Speel je zelf een instrument of zing je graag? Maak je muziek bij een harmonie of een fanfare? Zing je in een koor? Heb je les op de muziekschool of bij een privé-docent? Speel je in een band? Schrijf je je eigen nummers? Kortom, ben jij iemand die veel met muziek bezig is?: Dan is Musicline/VoCo misschien iets voor jou…!


Musicline

Musicline is bedoeld voor leerlingen van LVO Weert (leerjaar 1 t/m 3) met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en eventueel een vervolgopleiding muziek ambiëren. Musicline laat leerlingen kennis maken met alle aspecten van muziek en de mogelijke vervolgopleidingen. Het is een aanvulling op de muzieklessen bij een muziekschool en/of privé-docent en dient niet ter vervanging hiervan.


VoCo

VoCo staat voor VOoropleiding COnservatorium en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw. Tijdens deze opleiding kun je ontdekken of jij muziek zo leuk vindt dat je er later je boterham mee wilt verdienen. Ook kun je erachter komen of je talent genoeg hebt om naar het conservatorium te kunnen. De scholen van Weert werken hiervoor nauw samen met het conservatorium van Maastricht.

Het Musicline- en VoCo-onderwijs wordt aangeboden aan alle leerlingen van LVO Weert. Ongeacht op welk van de vier scholen je zit, de lessen VoCo vinden altijd plaats op de Philips van Horne. De roosters zijn zo dat je op tijd van locatie kunt wisselen.