LVO Weert: veelgestelde vragen

De Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs zijn met elkaar verbonden binnen het cluster LVO Weert. De scholen hebben één gezamenlijke directie en een servicepunt dat voor alle scholen werkzaam is op het gebied van ICT, personeel, financiën, administratie en facilitair. Benieuwd welke school past bij jouw basisschooladvies? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen en check onze interactieve poster voor het aanbod.

Aanbod LVO Weert



1) Ik heb van mijn basisschool het advies vmbo-basis of vmbo-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een vmbo-basis of vmbo-kader advies melden zich aan op de Het Kwadrant of het BRAVO! College Cranendonck. Op het BRAVO! College kun je een vmbo-diploma behalen binnen het profiel Dienstverlening & Producten. Het Kwadrant biedt de volledige vierjarige opleiding aan waarbij de leerlingen na het tweede leerjaar kunnen kiezen uit de profielen:

  • EO: Economie en Ondernemen
  • BWI: Bouwen, Wonen en Interieur
  • PIE: Produceren, Installeren en Energie
  • ZW: Zorg & Welzijn
  • DP: Dienstverlening & Producten

Zowel op Het Kwadrant als op het BRAVO! College wordt tevens een techniekopleiding aangeboden in samenwerking met het MBO en bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek. Op het BRAVO! College wordt deze opleiding aangeboden onder de naam BIVAK. Op Het Kwadrant onder de naam Vakmanschapsroute.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies mavo/vmbo-t. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een mavo (vmbo-t)-advies melden zich aan op de Philips van Horne of BRAVO! College Cranendonck. 



3) Ik heb van mijn basisschool het advies havo. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een havo-advies melden zich aan op de Philips van Horne of BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste drie leerjaren van havo. De leerlingen vervolgen hun studie aan de Philips van Horne.



4) Ik heb van mijn basisschool het advies atheneum/vwo. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een atheneum-advies melden zich aan op Het College Weert of BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste twee leerjaren van het atheneum in een gecombineerde havo/atheneum-brugklas. De leerlingen vervolgen hun studie aan Het College Weert.

 

5) Ik heb van mijn basisschool het advies havo/atheneum. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen die een havo-vwo advies krijgen, kunnen zich zowel op de Philips van Horne als op Het College aanmelden. Leerlingen en ouders maken in geval van een havo-vwo advies zelf de keuze welke school het beste bij de leerling past. De intentie is om uiterlijk na leerjaar 2 in beeld te hebben welk niveau het beste bij de leerling past. Het streven is om alle leerlingen in het derde leerjaar op het niveau te hebben waar eindexamen in zal worden gedaan. Dat is belangrijk omdat de leerlingen in dat jaar hun profielkeuze maken.

Op Het College worden leerlingen met een havo/vwo-advies in een atheneumklas geplaatst. Hier wordt op vwo-niveau lesgegeven. Het streven is immers dat een leerling, met de juiste begeleiding, zijn of haar schoolloopbaan op Het College als vwo-leerling kan vervolgen.

 

6) Ik heb van mijn basisschool het advies gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een gymnasium-advies melden zich aan op Het College Weert.



7) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

  • Het Kwadrant: in de brugklas van het vmbo zitten alle basis- en kaderleerlingen bij elkaar in gecombineerde klassen. Leerlingen van Praktijkonderwijs zitten in aparte klassen.
  • Philips van Horne: alle leerlingen starten hun opleiding met een tweejarige brugperiode. Er zijn drie type brugklassen: mavo, mavo/havo en havo. Aan het einde van leerjaar 2 wordt de leerling bevorderd naar mavo 3 of havo 3.
  • Het College Weert: in de brugklas zitten atheneum- en gymnasiumleerlingen bij elkaar in gecombineerde klassen. Leerlingen die het Tweetalig Onderwijs volgen, komen bij voldoende aanmeldingen in een aparte brugklas. Ook leerlingen van Koers zitten in een aparte brugklas.
  • BRAVO! College Cranendonck: 1 BIVAK-klas (techniek), 1 vmbo-basis/kader gecombineerd, 1 vmbo-kader/mavo gecombineerd, 1 mavo/havo, 1 havo/atheneum en bij voldoende aanmeldingen 1-atheneum.



8) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op het vwo. Atheneum- en gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de locatie Het College Weert. Let wel, voor het Tweetalig Onderwijs heb je een eenduidig VWO-advies nodig.



9) Ik wil het Technasium doen. Op welke locaties kan dit?

Het Technasium, oftwel Onderzoeken & Ontwerpen, is alleen mogelijk op het vwo. Atheneumleerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op Het College Weert.



10) Waar kan ik als topsporter terecht?

Topsporttalenten kunnen op alle scholen van LVO Weert speciale begeleiding krijgen. Zij krijgen hiertoe een persoonlijk gesprek. 



11) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Zowel de Philips van Horne als Het College Weert bieden speciale programma's voor hoogbegaafde en meerbegaafde leerlingen. Het College is gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool.



12) Hoe zit het met aanmelden?

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 maart 2025 is de aanmeldweek. Meer info is te vinden op de aanmeldpagina



13) Hoe kan ik me aanmelden voor Koers?

Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op het voortgezet onderwijs (mavo-havo-atheneum), kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept 'Koers'. Aanmelden kan tijdens de aanmeldweek van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart 2024. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert. 

Voor schooljaar 2024-2025 wordt er geen maximum gesteld aan het aantal leerlingen dat toegelaten wordt tot het Koers onderwijs. Leerlingen vullen na aanmelding bij Koers een online motivatieformulier in.

 

De kennismakingsavonden voor de nieuwe leerlingen zijn op

maandag 3 en dinsdag 4 juni 2024.