LVO Weert: veelgestelde vragen

De Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs zijn met elkaar verbonden binnen het cluster LVO Weert. De scholen hebben één gezamenlijke directie en een servicepunt dat voor alle scholen werkzaam is op het gebied van ICT, personeel, financiën, administratie en facilitair. Benieuwd welke school past bij jouw basisschooladvies? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen en bekijk hier het onderwijsaanbod van de diverse scholen. 


1) Ik heb van mijn basisschool het advies vmbo-basis of vmbo-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een vmbo-basis of vmbo-kader advies melden zich aan op de Het Kwadrant of het BRAVO! College Cranendonck. Het Kwadrant biedt de volledige vierjarige opleiding aan waarbij de leerlingen na het tweede leerjaar kunnen kiezen uit de profielen:

  • EO: Economie en Ondernemen
  • BWI: Bouwen, Wonen en Interieur
  • PIE: Produceren, Installeren en Energie
  • ZW: Zorg & Welzijn
  • DP: Dienstverlening & Producten

Het BRAVO! College biedt de eerste twee leerjaren van vmbo-b/k aan. Deze leerlingen vervolgen hun studie vervolgens aan Het Kwadrant.

Zowel op Het Kwadrant als op het BRAVO! College wordt tevens een zesjarige techniekopleiding aangeboden in samenwerking met het MBO en bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek. Op het BRAVO! College wordt deze opleiding aangeboden onder de naam BIVAK.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies mavo/vmbo-t. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een mavo (vmbo-t)-advies melden zich aan op de Philips van Horne of BRAVO! College Cranendonck. Beiden bieden een 4-jarige mavo met alle sectoren.


3) Ik heb van mijn basisschool het advies havo. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een havo-advies melden zich aan op de Philips van Horne of BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste drie leerjaren van havo. De leerlingen vervolgen hun studie aan de Philips van Horne.


4) Ik heb van mijn basisschool het advies atheneum/vwo. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een atheneum-advies melden zich aan op Het College Weert of BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste twee leerjaren van het atheneum in een gecombineerde havo/atheneum-brugklas. De leerlingen vervolgen hun studie aan Het College Weert.


5) Ik heb van mijn basisschool het advies gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een gymnasium-advies melden zich aan op Het College Weert.


6) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

  • Het Kwadrant: in de brugklas van het vmbo zitten alle basis- en kaderleerlingen bij elkaar in gecombineerde klassen. Leerlingen van Praktijkonderwijs zitten in aparte klassen.
  • Philips van Horne: 1 mavo, 1 mavo-technologieroute, 1 havo, 1 havo-TTO en tweejarige dakpanklas mavo/havo.
  • Het College Weert: 1 atheneum, 1 atheneum-TTO, 1 gymnasium, 1 gymnasium-TTO en Koers. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte klas 1 atheneum-TTO en 1 gymnasium-TTO gemaakt.
  • BRAVO! College Cranendonck: 1 BIVAK-klas (techniek), 1 vmbo-basis/kader gecombineerd, 1 vmbo-kader/mavo gecombineerd, , 1 mavo/havo, 1 havo/atheneum en bij voldoende aanmeldingen 1-atheneum.

7) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op havo en vwo. Havo-leerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de locatie Het College Weert. TTO is niet mogelijk in Cranendonck.


8) Ik wil het Technasium doen. Op welke locaties kan dit?

Het Technasium is alleen mogelijk op havo en vwo. Havo-leerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en gymnasiumleerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op Het College Weert.


9) Waar kan ik als topsporter terecht?

Topsporttalenten kunnen op alle scholen van LVO Weert speciale begeleiding krijgen. Zij krijgen hiertoe een persoonlijk gesprek.


10) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Het College is gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool en biedt speciale programma's voor hoogbegaafde en meer begaafde leerlingen. Het BRAVO! College maakt gebruik van de faciliteiten en kennis van Het College. De atheneumleerlingen op het BRAVO! College worden in het eerste leerjaar, samen met de leerllingen van Het College, gescreend.


11) Waar kunnen de leerlingen terecht voor huiswerkbegeleiding?

Op de scholen van LVO Weert wordt na schooltijd huiswerkbegeleiding aangeboden. Ouders kunnen hiervoor contact opnemen met de volgende externe partijen:


11) Hoe zit het met aanmelden?

Op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 zijn de aanmeldavonden (19:00-21:00 uur). De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn.

De kennismakingsavonden voor de nieuwe leerlingen zijn op maandag  13 en dinsdag 14 juni 2022.

 
12) Hoe kan ik me aanmelden voor Koers?

Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op het voortgezet onderwijs (mavo-havo-atheneum), kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept 'Koers'. Aanmelden kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert. Voor schooljaar 2021-2022 wordt er een maximum aantal leerlingen toegelaten tot het Koers onderwijs. Het aantal leerlingen dat instroomt zal gelijk zijn aan het aantal leerlingen dat uitstroomt. Voor het schooljaar 2021-2022 volgt t.z.t. meer info.