Het Kwadrant

Het Kwadrant is een vmbo-school in Weert die de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aanbiedt. Daarnaast is het praktijkonderwijs aan de school verbonden en is het mogelijk een zesjarige Techniekopleiding op Het Kwadrant te volgen. Het Kwadrant is een middelgrote, overzichtelijke school waar sfeer, interesse voor elkaar, maar ook regels belangrijk zijn. Het onderwijs op Het Kwadrant is sterk gericht op het latere werkveld. Door allerlei werkvormen en stages is het onderwijs zo levensecht en betekenisvol mogelijk ingericht.

De leerling leert zo veel mogelijk in de echte wereld en heeft een Persoonlijk Leerplan. De leerling gaat op een persoonlijke manier bewijzen wat hij/zij al goed beheerst en waar nog aan gewerkt moet worden. De schoolorganisatie is niet te groot. Je volgt de vakken in een vast gedeelte van het gebouw. Het Kwadrant geeft de leerling veel begeleiding door een vaste mentor/coach. Het Kwadrant is een school waar ouders vaak komen om te zien hoe het met je gaat.

Vmbo-leerlingen die door een leerachterstand of andere omstandigheden extra hulp nodig hebben, kunnen leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) volgen. Voor leerlingen die naar verwachting geen diploma kunnen halen, is er praktijkonderwijs.


Leerlingen met een advies vmbo-b, vmbo-k of praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant.

Klik hier om naar de website van Het Kwadrant te gaan