Het Kwadrant

Het Kwadrant is een vmbo-school in Weert die de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aanbiedt. Daarnaast is het praktijkonderwijs aan de school verbonden en is het mogelijk een meerjarige Techniekopleiding op Het Kwadrant te volgen, de zgn. Vakmanschapsroute. Het Kwadrant is een middelgrote, overzichtelijke school waar sfeer, interesse voor elkaar, maar ook regels belangrijk zijn. Het onderwijs op Het Kwadrant is sterk gericht op het latere werkveld. Door allerlei werkvormen en stages is het onderwijs zo levensecht en betekenisvol mogelijk ingericht.

Op Het Kwadrant is de persoonlijke interesse van iedere leerling verbonden met de wereld om ons heen en met het onderwijs. Waar een leerling echt goed in is en waar hij echt belangstelling voor heeft, zijn belangrijk voor wat we doen op school. De coach heeft intensief contact met leerling en ouders waarbij de (leer)doelen en passie van de leerling centraal staan. Tijdens de coachtijd bewaakt de leerling zijn eigen leerproces. Dit doen de leerlingen samen in de klas met de coach. De coach besteedt in deze coachtijd ook aandacht aan de klas als groep.

Vmbo-leerlingen die door een leerachterstand of andere omstandigheden extra hulp nodig hebben, kunnen leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) volgen. Voor leerlingen die naar verwachting geen diploma kunnen halen, is er praktijkonderwijs.


Leerlingen met een advies vmbo-b, vmbo-k of praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant.

Klik hier om naar de website van Het Kwadrant te gaan