Kunst- en Cultuurschool

Onze scholen zijn een broedplaats voor muzikaal talent. Niet alleen op het gebied van rock- en popmuziek, maar ook op het gebied van klassieke muziek. Veel basisschoolleerlingen kiezen voor het Weerter onderwijs vanwege de grote rol die muziek op de scholen speelt. Er is meer op muziekgebied. Zo is het Muziekgala een onbetwist hoogtepunt en ook Van Horne Unplugged trekt ieder jaar veel bezoekers. Een ander muzikaal hoogtepunt is Van Horne Pop, dat jaarlijks in een bomvol muziekcentrum De Bosuil plaatsvindt. Op Het College is er daarnaast ieder jaar een uitvoering van het toneelproject Aischylos.

Op onze scholen werken de kunstvakken samen waardoor de leerlingen een verbinding tussen de vakken duidelijker gaan ervaren. Naast kennisoverdracht krijgen de leerlingen vakspecifieke vaardigheden. Tijdens de lessen ontdekt de leerlingen hun talenten welke op een expressieve manier worden gepresenteerd.

Wij dagen je uit. Ga los! Je bent creatief. Je vindt het leuk om te tekenen, schilderen, met mode bezig te zijn of aan toneel te doen. De Weerter scholen zijn creatieve scholen vol talenten die creatievelingen zoals jij weten te stimuleren en inspireren.


Alle scholen van LVO Weert bieden extra kunst- en cultuuronderwijs aan. Het Kwadrant heeft een KUNSTKLASplus.