Aanmelden schooljaar 2022-2023

In de komende weken zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom!


Digitaal aanmelden

Aanmelden op één van onze scholen kan via het online aanmeldformulier van maandag 7 maart (09:00 uur) t/m dinsdag 8 maart (23:59 uur).

Houd het advies van de basisschool en het Burger Servicenummer van de leerling bij de hand en ga vervolgens naar het online aanmeldformulier van de betreffende school. Naast het invullen van het aanmeldformulier, schrijven leerlingen van Koers nog een motivatiebrief. Meer informatie hierover staat vermeld op de aanmeldpagina van Koers. Uiteraard kun je ook bij het digitaal aanmelden aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Wij proberen hier bij de indeling van de klassen zoveel mogelijk rekening mee te houden.


Ondersteuning

Lukt het aanmelden niet of hebben jullie ondersteuning nodig? Onze scholen zijn op maandag 7 en/of dinsdag 8 maart van 19:00 tot 21:00 uur sowieso geopend voor:

  • Ouders/verzorgers en leerlingen die hulp nodig hebben bij het digitaal inschrijven.
  • Ouders/verzorgers en leerlingen die inhoudelijke vragen hebben over de aanmelding.
  • Ouders/verzorgers en leerlingen uit België die zich in willen schrijven. Voor inschrijving is namelijk een BSN-nummer noodzakelijk en dat hebben Belgische leerlingen niet. Dit houdt in dat ze het formulier op papier dienen in te vullen. Hiervoor dienen de ouders/verzorgers én leerling naar school te komen.
  • Ouders/verzorgers en leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs op Het Kwadrant. Zij kunnen daar een afspraak voor maken bij mevrouw Geelen via nicole.geelen@stichtinglvo.nl.

Een team van docenten staat klaar om de aanmelding gezamenlijk in orde te maken. 


Rondleiding

Omdat het eindeijk mag, nodigen wij alle leerlingen en ouders/verzorgers tevens uit om op maandag 7 en dinsdag 8 maart tussen 19:00 en 21:00 uur een kijkje te komen nemen op onze scholen! Kijk op de websites van de scholen wat hiervoor geregeld is. Wij zien er naar uit om jullie eindelijk te ontmoeten!


Inschrijftermijn voorbij?

Is de inschrijftermijn voorbij maar wil je je alsnog op één van onze scholen aanmelden? Neem dan contact op met de betreffende school en vraag naar de teamleider leerjaar 1. Voor Koers kun je contact opnemen met dhr. Stals (f.stals@stichtinglvo.nl).


Aanbod scholen

We hebben het aanbod van de scholen hier onder nog eens kort samengevat: 


BRAVO! College 
Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo, de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum en de eerste drie leerjaren van de havo. Tevens kunnen basis-, kader- en mavo-leerlingen zich aanmelden voor de technische opleiding BIVAK.


Het Kwadrant
Leerlingen die starten met vmbo-basis, vmbo-kader, Praktijkonderwijs, Internationale Schakelklas (ISK) of de vakmanschapsroute (zesjarige techniekopleiding) kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant. 


Philips van Horne
Aanmelden op de Philips van Horne kan voor mavo en havo. Op de Philips van Horne zitten alle leerlingen het eerste en tweede leerjaar in een tweejarige heterogene brugklas. Gedurende deze twee leerjaren heb je alle mogelijkheden om te laten zien welk niveau het beste bij jou past.


Het College en Koers 
Aanmelden op Het College kan voor atheneum, atheneum TTO, gymnasium, gymnasium TTO en Koers. Let wel: voor het schooljaar 2022-2023 wordt er een maximum aantal leerlingen toegelaten tot het Koers onderwijs. Meer informatie over de instroom kun je vinden op de website van Koers: https://www.koersweert.nl/groep-7-8/aanmelden.


Kennismakingsavonden

Heb je je op één van onze scholen aangemeld? Dan maak je vóór de zomervakantie kennis met je mentor/coach en medeleerlingen. Deze kennismakingsavonden zijn op maandag 13 juni op Het Kwadrant en het BRAVO! College en op maandag 13 en dinsdag 14 juni op de Philips van Horne en Het College/Koers.  Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

We starten het schooljaar vervolgens met twee introductiedagen. Tijdens deze dagen leer je de klas en je mentor/coach beter kennen. Ook wordt je heel goed voorbereid op je eerste echte schooldag.