Aanmelden schooljaar 2024-2025

In de komende maanden zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom! Lees hier hoe je je aan kunt melden op onze scholen.


Digitaal aanmelden

Om je aan te melden, maken we gebruik van een online aanmeldformulier. Dit formulier kun je digitaal invullen van maandag 25 maart (09.00 uur) tot en met vrijdag 29 maart (23.59 uur). Het online aanmeldformulier is deze dagen te vinden op de aanmeldpagina's van onze scholen:

Houd het advies van de basisschool en het Burger Servicenummer van de leerling bij de hand en ga vervolgens naar het online aanmeldformulier van de betreffende school. Naast het invullen van het aanmeldformulier, schrijven leerlingen van Koers nog een motivatiebrief. Meer informatie hierover staat vermeld op de aanmeldpagina van Koers. Uiteraard kun je ook bij het digitaal aanmelden aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Wij proberen hier bij de indeling van de klassen zoveel mogelijk rekening mee te houden.


Ondersteuning

Lukt het aanmelden niet of hebben jullie ondersteuning nodig? Onze scholen zijn op maandag 25 en/of dinsdag 26 maart in de avond sowieso geopend voor:

  • Ouders/verzorgers en leerlingen die hulp nodig hebben bij het digitaal inschrijven.
  • Ouders/verzorgers en leerlingen die inhoudelijke vragen hebben over de aanmelding.
  • Leerlingen die zich in willen schrijven en die geen Burger Service Nummer hebben, zoals leerlingen uit België. Zij worden samen met de ouders/verzorgers op locatie verwacht. Voor online aanmelding is namelijk een BSN-nummer noodzakelijk.
  • Ouders/verzorgers en leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs op Het Kwadrant. Zij kunnen daar een afspraak voor maken bij mevrouw Geelen via nicole.geelen@stichtinglvo.nl.

Een team van docenten staat klaar om de aanmelding gezamenlijk in orde te maken. 


Inschrijftermijn voorbij?

Is de inschrijftermijn voorbij maar wil je je alsnog op één van onze scholen aanmelden? Neem dan contact op met de betreffende school en vraag naar de teamleider leerjaar 1. Voor Koers kun je contact opnemen met dhr. Dijkman (r.dijkman@stichtinglvo.nl).


Kennismakingsavonden

Heb je je op één van onze scholen aangemeld? Dan maak je vóór de zomervakantie kennis met je mentor/coach en medeleerlingen. Deze kennismakingsavonden zijn op maandag 3 juni op Het Kwadrant en het BRAVO! College en op maandag 3 en dinsdag 4 juni op de Philips van Horne en Het College/Koers.  Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

We starten het schooljaar vervolgens met introductiedagen. Tijdens deze dagen leer je de klas en je mentor/coach beter kennen. Ook word je heel goed voorbereid op je eerste echte schooldag.