Begaafdsheidsprofiel

Op het atheneum en gymnasium kun je gebruik maken van de faciliteiten die het begaafdheidprofiel biedt. Dat betekent dat we kwalitatief hoogwaar­dig onderwijs en begeleiding bieden aan (hoog)begaafde leerlingen. De problematiek, maar vooral ook de mogelijkheden van leerlingen met een meer dan gemiddelde begaafdheid worden steeds meer bekend en gelukkig ook steeds meer erkend.

Binnen het begaafdheidsprofiel heb je de mogelijkheid om op een veilige manier aan je talenten te werken. Soms betekent dat, dat je een andere weg bewandelt dan gebruikelijk is. Zo kun jij je de verplichte lesstof in minder lessen je eigen maken, waardoor er tijd over blijft om extra modules te volgen. Je werkt dan onder lestijd aan een eigen project. Je krijgt een eigen traject op maat, waarmee je (in overleg met tutor en vakdocent) voor een belangrijk deel invloed uitoefent op je eigen schoolloopbaan. Niet alleen (hoog)begaafde leerlingen doen dat, maar ook leerlingen die goed zijn in bijvoorbeeld sport, een taal of muziek. Zo valt het niet op wanneer jij iets extra’s doet en kun je je specifieke talenten uitbuiten.

Het begaafdheidsprofiel wordt aangeboden op Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck. De scholen zijn gecertificeerd en maakt onderdeel uit van een landelijk dekkend netwerk.