Voorlichtingsactiviteiten 2023-2024

Uiteraard organiseren wij in het schooljaar 2023-2024 diverse activiteiten voor leerlingen van ouders/verzorgers van groep 7 en 8. Benieuwd naar onze voorlichtingsactiviteiten? Bekijk hier ons aanbod.


Open Huis

Van maandag 23 t/m donderdag 26 oktober 2023 van 17:00 tot 21:00 uur kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden een kijkje nemen op onze scholen. Wij laten ze zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Ze leren het gebouw al een beetje kennen en maken kennis met de leraren waarvan ze volgend jaar les krijgen. Tevens is er veel aandacht voor de specifieke speerpunten van de scholen, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers. 


Basisschoolbezoeken BRAVO! College

Naast de gezamenlijke voorlichtingsactiviteiten faciliteert het BRAVO! College in november/december 2023 de jaarlijkse basisschoolbezoeken. Met je vertrouwde klas kun je kennismaken met het middelbare onderwijs op het BRAVO! College. Zodra de data bekend zijn, delen wij dit met jouw basisschool.


Voorlichtingsavonden en proeflessen

Van maandag 29 januari t/m donderdag 1 februari 2024 organiseren onze scholen een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Alle leerlingen van groep 8 ontvangen via hun basisschool een uitnodigingsbrief. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht en kan vanaf 11 december via onderstaande links.

NB Mocht u zich op meerdere scholen aan willen melden voor de voorlichtingsavond, dat kan!


Online voorlichting

Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee de gebouwen in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzendingen zijn hier terug te zien: 


Meeloopmiddagen

Op woensdag 6 en woensdag 13 maart 2024 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert.* Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. 

* BRAVO! College alleen op 6 maart.

Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart 2024. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten is te vinden op de aanmeldpagina.


Scholenbezoek leerlingen groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen Het Kwadrant en het BRAVO! College hun deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier hoe en wanneer je je aan kunt melden:


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 3 juni of dinsdag 4 juni 2023 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.


Open Dag app

Ook volgend schooljaar organiseren wij diverse voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8. Wil jij tijdig op de hoogte zijn van alle activiteiten? Maak dan gebruik van onze app! Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek de school van jouw keuze.

bravo_app.png

Voorbeeld Open Dag app BRAVO! College