Voorlichtingsactiviteiten 2024-2025

Uiteraard organiseren wij in het schooljaar 2024-2025 diverse activiteiten voor leerlingen van ouders/verzorgers van groep 7 en 8. Benieuwd naar onze voorlichtingsactiviteiten? Bekijk hier de flyer van onze voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 20245-2025.


Open Huis

Van maandag 4 t/m donderdag 7 november 2024 van 17:00 tot 21:00 uur kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden een kijkje nemen op onze scholen. Wij laten ze zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Ze leren het gebouw al een beetje kennen en maken kennis met de leraren waarvan ze volgend jaar les krijgen. Tevens is er veel aandacht voor de specifieke speerpunten van de scholen, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en Koers. 


Basisschoolbezoeken BRAVO! College

Naast de gezamenlijke voorlichtingsactiviteiten faciliteert het BRAVO! College in november/december 2024 de jaarlijkse basisschoolbezoeken. Met je vertrouwde klas kun je kennismaken met het middelbare onderwijs op het BRAVO! College. Zodra de data bekend zijn, delen wij dit met jouw basisschool.


Voorlichtingsavonden en proeflessen

Van maandag 13 t/m donderdag 16 januari 2025 organiseren onze scholen een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8*. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Alle leerlingen van groep 8 ontvangen via hun basisschool een uitnodigingsbrief. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht.

* Het BRAVO! College organiseert enkel een voorichtingsavond voor ouders.

  • Aanmelden Het College Weert en KOERS - maandag 13 januari 2025
  • Aanmelden Het Kwadrant - maandag 13 januari 2025
  • Aanmelden Philips van Horne - dinsdag 14 januari 2025
  • Aanmelden BRAVO! College - donderdag 16 januari 2025


Online voorlichting

Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee de gebouwen in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzendingen zijn hier terug te zien: 


Meeloopmiddagen

Op woensdag 19 en woensdag 26 februari 2025 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. 

 

Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan van maandag 24 t/m vrijdag 28 maart 2025. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten is te vinden op de aanmeldpagina.


Scholenbezoek leerlingen groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 opent het BRAVO! College op dinsdag 3 juni 2025 de deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier t.z.t. hoe en wanneer je je aan kunt melden.

Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 2 juni of dinsdag 3 juni 2025 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.


Open Dag app

Wil jij tijdig op de hoogte zijn van alle voorlichtingsactiviteiten vppr groep 7 en 8? Maak dan gebruik van onze app! Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek de school van jouw keuze.

bravo_app.png

Voorbeeld Open Dag app BRAVO! College